Julkaistu: 08.11.2016 10:14

Puhti poissa, mistä apua vatsavaivoihin?

"Olen 35v neljän lapsen kotiäiti. Olen ollut viime vuodet vatsavaivainen ja kipeä vähän sieltä ja täältä. Päänsäryt ovat haitanneet arkipäiviä lasten kanssa touhuillessa ja puhti on ollut kadoksissa. Sain diagnoosiksi viitisen vuotta sitten fibromyalgian. Sain perheeltäni äitienpäivälahjaksi viime vuonna jalkahoitolahjakortin Tähtiterveyteen. Siinä hoitotuolissa istuessani keskustelimme Virpin kanssa terveyshuolistani. Virpi kertoi minulle miten ravinnon avulla voisi vaikuttaa näihin vaivoihini ja kertoi tekemästään ravintovalmennuksesta. Kiinnostuin asiasta. Kesä oli edessä ja jäin miettimään asiaa.

Koulujen alkaessa päätin että nyt jos koskaan, yritän ainakin, josko saisin apuja ravintoterapian kautta. Varasin ajan Tähtiterveyteen. Täyttelin aluksi kaikenlaisia kaavakkeita jossa kyseltiin ruokatottumuksiani sekä terveydentilaa. Pidin myös ruokapäiväkirjaa ennakkoon muutaman päivän.

"Virpi kertoi minulle miten ravinnon avulla voisi vaikuttaa näihin vaivoihini ja kertoi tekemästään ravintovalmennuksesta."

Vastaanotolla kävimme tarkasti läpi tilannettani ja oireitani. Sain selkeät ravinto-ohjeet ja ilokseni myös kasan uusia ruokaohjeita. Aloin muuttaa ruokavaliotani. Olin kovasti ollut makean perään. Salmiakki ja suklaa olivat suurinta herkkuani ja söin niitä lapsilta salaa-joka päivä ja paljon. Aluksi tuotti hankaluutta olla ilman herkkuja. Mutta päivä päivältä tilanne helpotti ja kun kotona ei ollut enää herkkuja polttelemassa kaapissa niin oli helpompi keskittyä ruokavalioon. Viikossa huomasin jo olossani kohentumisen merkkejä. Vatsa alkoi helpottaa jo muutaman päivän kuluttua.

Virpi neuvoi minua hankkimaan maitohappobakteereita ja muutamia ravintolisiä. Oli vitamiineja, ubikinonia ja kalaöljyä. Kävin vielä lääkärissä Virpin kehotuksessa otattamassa muutamia verikokeita. Kolesteroli oli vähän koholla ja HB oli alhainen. Se selitti varmasti osan väsymyksestäni. Aloitin siis myös rautalisän.

N. kuukauden kuluttua menin tapaamaan Virpiä uudelleen. Oloni oli kohentunut huomattavasti. Päänsäryt olivat vähentyneet ja vatsa toimi paremmin. Fibromyalgia säryt ovat vähentyneet huomattavasti. Koko yleisolotila oli paljon virkeämpi. Jaksoin touhuta kotona lasten kanssa enemmän ja tehdä kotihommia. Kävin ravintoneuvonnassa vielä pari kertaa n. kuukauden välein. Joulukuussa olotilani oli jo todella hyvä. Painoakin oli lähtenyt 7 kiloa! Koko yleisolotilani oli erinomainen. Enää ei maistu edes tavallinen suklaa ja salmiakki. Valmistan nyt itse raakasuklaata. Olen opetellut myös tekemään erilaisia uusia ruokia.

"Oloni oli kohentunut huomattavasti. Päänsäryt olivat vähentyneet ja vatsa toimi paremmin."

Osallistuin myös Virpin ohjaamalle Asahi kurssille. Se oli oikein mukavaa. Sain kaivattua omaa aikaa ja rauhallista liikuntaa ja rentoutusta. Ihana olo aina Asahitunnin jälkeen :)

Suosittelen lämpimästi ravintovalmennusta ihan jokaiselle. On niin uskomattoman hyvä olo nyt, että kyllä panostus kannatti."

Hanna 35v

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä