Moni asiakkaani on toivonut minulta terveysblogia jo tovin aikaa. Nyt vihdoin on tullut sen aika. Ajatukseni heräsivät blogin kirjoittamiseen, kun näen työssäni ravintoterapeuttina, miten paljon monipuolisella ja puhtaalla ravinnolla on positiivisia terveydellisiä vaikutuksia.
Olemme vasta saaneet lukea päivitetyt uudet ravitsemussuosituksemme. Ne herättävät hämmennystä ravintoterapeuttina. Tukevatko uudet suositukset todellakin terveyttämme riittävällä tavalla?
Funktionaalinen lääketiede on terveydenhoidon alue, joka painottaa kehon oikean ja optimaalisen toiminnan merkitystä terveyden palauttamisessa ja sairauksien hoitamisessa. Siinä yhdistetään ja käytetään tietoa monelta eri tieteen alalta, kuten lääketieteen eri osa-alueilta, esimerkiksi sisätaudeista, neurologiasta ja immunologiasta, sekä biokemiasta, kasvitieteestä, ravintotieteestä, kliinisestä ekologiasta, toksikologiasta (eli myrkkyopista), genetiikasta (eli perinnöllisyysopista) ja fysiologiasta.
Tänään ajattelin kirjoittaa jokapäiväisen ruokamme sisältämistä ravinteista. Saammeko niitä riittävästi ruuasta vai pitääkö ravinteita ottaa lisää myös purkista ja jos pitää, niin minkälaisia lisäravinteiden pitäisi olla?
On ollut suurenmoista nähdä, miten jopa alkuvaiheessa olevat sairaudet ovat helpottaneet ja ihminen on parantunut mm. rasvamaksasta, diabeteksestä tai suoliston erilaisista toimintahäiriöistä ja tulehduksellisista suolistosairauksista. Olen nähnyt,