Oma hyvinvointi
edistää vauvan hyvinvointia

Varaa aika!

Vauvahieronta ja vauvan vyöhyketerapia

Vauvahieronta sopii kaikille vauvoille tuomaan heille hyvää oloa. Vauvahieronta on alle yhden vuoden ikäisille lapsille annettavaa kevyttä hierontaa, jonka tarkoituksena on saada vauvalle rentoutunut ja hyvä olo.

Vauvahieronnalla on todettu olevan monia hyötyjä sekä vauvalle että vanhemmille. Monet pienokaiset, jotka ovat saaneet vauvahierontaa nukkuvat yönsä rauhallisemmin, vauvojen vatsavaivat ovat helpottaneet sekä heidän turvallisuudentunteensa on lisääntynyt. Vauvahieronta lisää vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta kosketuksen, ilmeiden, eleiden ja toimintojen välityksellä. Hieroessaan myös vanhemmat rentoutuvat sekä heidän varmuutensa käsitellä vauvaa lisääntyy.Tähtiterveyden vauvahierontakursseilla voit itse opetella vauvahieronnan perusteet. Meillä on tarjolla myös mahdollisuus saada vauvahierontaopetusta yksityisesti Tähtiterveyden hoitolassa tai kotikäyntinä. Vauvojen koliikkivaivoihin suosittelen vyöhyketerapiaa. Uudet kurssit löydät täältä.

Helpotusta koliikkiin vyöhyketerapialla


Vaivaako koliikki vauvaa? Vauvan vyöhyketerapia on lempeä ja luonnonmukainen hoitokeino koliikkivauvalle. Siinä käsitellään kehon heijastealueita eli vyöhykkeitä lempeästi hieroen ja painellen. Hoidossa käydään läpi koko vauvan keho päästä jalkapohjiin. Vauva kokee hoidon rauhoittavana ja rentouttavana. Hoito tehdään hellästi kipua tuottamatta. Tavoitteena on, että vauvan vatsavaivat helpottuvat.

Vauvan vyöhyketerapia vilkastuttaa kehon aineenvaihduntaa, suoliston toimintaa ja virtsan eritystä. Se rentouttaa myös mahdollisia synnytyksen yhteydessä tulleita jännitystiloja ja vauvan itkuisuus yleensä myös vähenee. Vyöhyketerapiahoidon voi tehdä jo muutaman päivän ikäiselle vauvalle, jo ennen koliikkivaivojen alkamista.

Ensimmäisellä hoitokerralla hoitaja tekee haastattelun, jossa kartoitetaan vauvan terveydentilaa tarkasti ja muutoksia seurataan joka käyntikerta. Yhteen hoitokertaan on hyvä varata noin tunti aikaa. Koliikkivauvan hoitoa suositellaan tehtäväksi muutaman päivän välein ja yleensä muutama hoitokerta jo lievittää tai poistaa kokonaan oireet. Myös vauvan vanhemmat voivat halutessaan opetella vauvan vyöhyketerapiahieronnan.

Vauva on hoidettaessa pelkällä vaipalla pehmeällä hoitoalustalla ja hierontaöljynä käytetään kylmäpuristettua oliiviöljyä. Se on mietoa, eikä yleensä aiheuta allergiaoireita. Vyöhyketerapiahoidosta vauvojen koliikin hoidossa on tehty useita tutkimuksia ja tulokset ovat olleet hyvin positiivisia. Suurin osa vauvoista saa vaivoihinsa apua vyöhyketerapiasta. Vyöhyketerapiahoidolla voidaan hoitaa turvallisesti ja lempeästi kaiken ikäisiä lapsia.Vyöhyketerapialla voi saada helpotusta mm. flunssakierteissä vastustuskyvyn kohottamiseen, uniongelmiin, yökasteluun, vauvan vatsakipuihin ja vatsavaivoihin ja kasvukipuihin.

Tähtiterveyden ravintoneuvonta ja vyöhyketerapiahoito yhdistelmänä on erittäin hyvä vaihtoehto lasten terveyden tukemiseen.

Vauvan koliikki ja kova itkuisuus voi olla vanhemmille raskasta. Äidit ja isät, muistakaa että oma hyvinvointinne edistää myös vauvan hyvinvointia! Pyydä apua ja huolehdi koko perheen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista!

Lataa ilmainen vauvahierontaopas


Olen koostanut vauvahieronnan nyt kuvalliseksi oppaaksi. Pääset tämän avulla tutustumaan vauvahierontaan ja saat kuvitetun perusoppaan hieronnan tueksi. Mukavia hierontahetkiä koko perheelle!

Lataa ilmainen vauvahierontaopas tästä.

Ajanvaraus: Varaa aika netissä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä Osta lahjakortti

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille