Ravintoterapialla
voit saada helpotusta useisiin terveysongelmiin

Varaa aika!

Ravintoterapia - oikeanlainen ravinto juuri sinulle

Ravintoterapia on yksilöllistä, henkilökohtaista ravintovalmennusta asiakkaan terveydentilan mukaan. Koska ruoka on luonnollinen osa jokapäiväistä elämäämme, on meillä kaikilla mahdollisuus vaikuttaa terveyteemme syömämme ruuan kautta. Terveellinen ruoka auttaa jaksamaan arjessa.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti ravintoterapeutin luona kestää 2 tuntia. Jo ennakkoon täytettyjen kyselykaavakkeiden ja ruokapäiväkirjan perusteella käymme läpi asiakkaan terveydentilaa ja ravintotottumuksia. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lisätutkimuksiin lääkärin vastaanotolle. Käytämme ruokavalion ohella probioottisia valmisteita, vitamiini- ja hivenaine sekä rohdosvalmisteita aina yksilöllisyys huomioiden.


Ravintoterapia on yksilöllistä, henkilökohtaista ravintovalmennusta asiakkaan terveydentilan mukaan.
Ravintoterapia on yksilöllistä, henkilökohtaista ravintovalmennusta asiakkaan terveydentilan mukaan.


Jatkokäynnit ovat 1 tunnin mittaisia. Näillä käynneillä kartoitetaan saatuja tuloksia ja päivitetään terveyden tukisuunnitelmaa. Seurantakäyntien lukumäärä on yksilöllinen.

Tarjoamme mahdollisuutta toteuttaa ravintoremontti pariskunnalle tai koko perheelle samalla vastaanottokäynnillä.

Ravintoterapialla voit saada helpotusta esimerkiksi:

 • elämäntapa- ja ruokavaliomuutokseen
 • väsymykseen, uupumukseen, mielialaongelmiin
 • uniongelmiin
 • erilaisiin ruuansulatuskanavan häiriöihin (närästys, ripuli, ummetus, imeytymishäiriöt, IBS IBD)
 • hormonaalisiin ongelmiin; PMS, endometrioosi, lapsettomuus
 • heikentynyt immuunipuolustus; vastustuskyvyn kohottamiseen mm. infektiokierteissä
 • atooppiseen ihoon, akneen ja psoriasikseen
 • allergioihin, astmaan
 • kilpirauhasen toimintahäiriöön
 • diabetekseen
 • sydän- ja verisuonisairauksiin, kohonneeseen verenpaineeseen ja kolesteroliin
 • painonhallintaan, sokeri- ja tupakkavieroituksen tueksi
 • fibromyalgiaan, reumaan, nivelrikkoon, osteoporoosiin
 • autoimmuunisairauksiin
 • lisäksi kasvis- ja vegaaniruokavalion ohjausta


Ravinto ja raskaus


Suunnitteletko raskautta tai oletko jo raskaana? Äidin ruokavaliolla on tärkeä merkitys sikiön kehitykselle ja ravinnon saannille. Jo raskautta suunnitellessa äidin on hyvä hoitaa itseään terveellisellä ravinnolla ja näin myös parantaa raskaaksi tulon mahdollisuutta. Myös isien on hyvä huomioida terveellinen ravitsemus.


Lasten ja nuorten ravinto-ohjaus


Muun muassa erilaisissa infektiokierteissä kamppailevat, vatsan toimintahäiriöistä tai allergioista kärsivät pienet lapset hyötyvät ruokavaliomuutoksesta. Ohjausta saa mm. maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion ohjausta sekä käytännön ruokaohjeita moniallergisille lapsille.

Monet nuoret haluavat saada elämäänsä energiaa terveellisen ruuan kautta ja löytää heille itselleen sopivan ruokavalion. Nuoren aktiivinen urheileminen lisää ravitsemuksen vaatimuksia monessa perheessä. Ravintovalmennuksen avulla voit löytää nuorelle sopivan ruokavalion, saada helpotusta mm. akneen, kuukautisvaivoihin, allergioihin ja ihottumiin, suolistovaivoihin sekä painonhallintaan.
Mitä on funktionaalinen lääketiede ja funktionaalinen ravintoterapia?


Funktionaalisen lääketieteen tavoitteena on edistää terveyttä, ennaltaehkäistä sairastumista ja helpottaa jo ilmennyttä sairautta parantamalla fysiologisia toimintoja. Funktionaalisen lääketieteen tärkeimmät hoitomenetelmät ovat ruokavalio, hyviä bakteereita suolistoon istuttava probioottinen hoito, elimistön paranemistapahtumia tukevat vitamiini-, hivenaine-,rasvahappo- ja lääkekasvivalmisteet. Näillä saadaan aikaan tervehtymistä pelkän oireiden poiston asemesta.


Mitä on ravintoterapia


Ravintoterapiassa käytetään ravitsemusta ja funktionaalisen lääketieteen näkemyksiä ravitsemustilan korjaamiseksi, terveyden ylläpitämiseksi ja elinvoiman lisäämiseksi.

Tänä päivänä ihmisten ruokavalio on usein liian hiilihydraattipainotteista ja ravintoaineköyhää. Tästä saattaa seurata ajan myötä erilaisia ravintoainepuutoksia ja terveysongelmia.

Usein jo puhjenneita terveysongelmia voidaan korjata oikealla ravitsemuksella, tarvittaessa myös erilaisilla apu- ja lisäravinteilla. Suoliston mikrobitasapainotus on ravintoterapiassa tärkeässä roolissa, samoin tukkoisen aineenvaihdunnan ja maksan toksisuuskuorman purkaminen.


Mitä ravintoterapiakäynnillä tapahtuu?


Ensimmäiselle käyntikerralle varataan 2h aikaa. Terveyden tukisuunnitelma rakentuu yksilöllisesti asiakkaan terveydentilan ja ruokavalion kartoituksesta, henkilökohtaisesta haastattelusta, ruokapäiväkirjasta ja tarvittaessa kehonkoostumusmittauksesta. Lisätietoa saadaan laboratoriomittauksista. Kahden tunnin käynnin jälkeen asiakas saa mukaansa yksilöllisen ravintosuunnitelman ja terveyden tukisuunnitelman lisäravinnesuunnitelmineen.

Terveyden tukisuunnitelmaa tarkistetaan tarvittaessa prosessin aikana. Tuloksiin vaikuttaa asiakkaan sitoutuneisuus sovittuun tukiohjelmaan sekä aika, jonka keho tarvitsee työskennelläkseen itsensä terveeksi. Ravintoterpaian tehtävänä on antaa tarvittavat tiedot ja taidot terveellisestä ravitsemuksesta asiakkaalle sekä toimia henkisenä tukena koko prosessin ajan. Tämän lisäksi kartoitamme myös asiakkaan muita elämäntapoja, kiinnitämme huomion hyvään unenlaatuun, riittävään liikuntaan ja stressin hallintaan.


Kenelle ravintoterapia on tarkoitettu?


Ravintovalmennuksen tyypillisempiä asiakkaita ovat ns. elintasosairauksista kärsivät ihmiset, joilla on ylipainoa, verenpainetta, kohonneet veren rasva- ja kolesteroliarvot, rasvamaksa, kohonneet veren sokeriarvot, maha-suolikanavan vaivoja, nivelongelmia, allergioita tai väsymystä. Vakavimmissa sairauksissa edellytetään aina lääkärikonsultaatiota.
Miten kauan hoito-ohjelma kestää?

Tukiohjelma kestää yleensä kuukaudesta useisiin kuukausiin riippuen asiakkaan tilanteesta. Joillekin riittää yksi käyntikerta, toinen tarvitsee 2-6 kertaa. Hoitoprosessin pituus riippuu yleensä siitä, minkälaisia terveysongelmia ollaan korjaamassa. Tukiprosessilla avataan tietä koko elämän pituiselle elämäntapamuutokselle.


Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestit ja muut terveystestit


Kauttamme on saatavilla funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä. Testin tarpeellisuus kartoitetaan aina yksilöllisesti haastattelun ja kyselykaavakkeiden perusteella. Testien avulla yksilöllisten ravintoterapeuttisten ohjeiden antaminen on täsmällisempää. Tarvittaessa asiakas ohjataan lääkärin vastaanotolle. Ravintoterapeutti ei anna diagnoosia, vaan tulkitsee niiden mukaisia ravinto- ja elämäntapasuosituksia.

Kauttani tilattavia testejä ovat esimerkiksi

 • GI-MAP eli laaja ruuansulatusanalyysi (mm. suoliston bakteeritasapaino, entsyymitoiminta, hiiva, parasiitit) ym. vatsatestejä
 • gluteeniyliherkkyys, allergiat ja muut yliherkkyydet
 • kortisoli- ja lisämunuaishormonitesti
 • laaja kilpirauhaspaneeli
 • hivenravintoainetesti ja raskasmetallit


Nordic Laboratories on tanskalainen vuonna 1998 perustettu yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman funktionaalisen lääketieteen laboratoriopalveluita lääkäreille, ravintoterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Tähtiterveys tekee yhteistyötä Kokkolan Lääkärikeskuksen kanssa ja Tähtiterveyden lähetteellä on mahdollista saada mm. gastropanel-testi ylävatsaoireiden selvittämiseksi sekä laajan kattauksen erilaisia verikokeita.


Terveellinen ruokavalio jokaiselle yksilöllisesti


Ympärillämme on loputtomasti houkutuksia, jotka ohjailevat ruokavalintojamme. Siksi oikeanlaisen ruokavalion löytäminen on monille haasteellista. Syömällämme ravinnolla on tärkeä merkitys terveytemme ylläpitäjänä, edistäjänä ja myös jo syntyneiden oireiden tai sairauksien parantajana.

Voit itse vaikuttaa kehosi ja mielesi hyvinvointiin syömällä terveellistä, juuri sinulle sopivaa ruokaa. Syömälläsi ravinnolla on vaikutusta mm. vastustuskykyysi, vatsasi ja suolistosi hyvinvointiin, hormonitoimintaan, elimistösi kykyyn sietää stressin vaikutuksia ja ikääntymisen tuomiin muutoksiin. Ravintoneuvonta ja sen avulla mietitty juuri sinulle yksilöllisesti suunniteltu ruokavalio auttaa sinua saavuttamaan hyvän ja energisen olon.Tähtiterveyden toiminta perustuu vastuulliseen ravitsemukseen ja funktionaalisen lääketieteen näkemyksiin. Kaikki kehomme toiminnot ovat yhteydessä toisiinsa ja kehoa kokonaisuutena hoitamalla pääsemme parhaaseen lopputulokseen.

Suunnittelemme asiakkaillemme yksilöllisen ruokavalion ja tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lisätutkimuksiin lääkärin vastaanotolle tai funktionaalisen lääketieteen laboratoriotesteihin, jotta saamme riittävästi ja vastuullisesti tietoa ruokavalion suunnitteluun.

Suunnitellaan yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseen sopiva:

 • terveellinen ruokavalio
 • gluteeniton ruokavalio
 • laihduttajan ruokavalio
 • maidoton ruokavalio
 • kasvisruokavalio
 • diabeetikon ruokavalio
 • kihtipotilaan ruokavalio
 • suoliston kunnostus ruokavalio
 • korkean kolesterolin ruokavalioRavintoterapiaa Kokkolassa, Seinäjoella ja Tampereella


Tähtiterveys tarjoaa nyt ravintoterapiavastaanottoa Kokkolan lisäksi myös Seinäjoella ja Tampereella. Tähtiterveydestä voi tilata myös ravinto- ja hyvinvointiluentoja työpaikoille tyhy-tilaisuuksiin sekä erilaisille yhdistyksille. Tiedustele suoraan Tähtiterveydestä ja pyydä tarjous.


Ravintoterapiaa tarjoavat toimipisteemme


Kokkola:
Tähtiterveys, Pitkänsillankatu 20 C 19
Ajanvaraukset: Varaa aika netissä

Seinäjoki:
Fysio Ketelän toimitila, Puskantie 23
Ajanvaraukset: Varaa aika netissä

Tampere:
Tähtiterveys, Pellavatehtaankatu 19
Ajanvaraukset: Varaa aika netissä

Ravintoterapiasta apua nivelongelmiin

asiakastarina - julkaistu 08.09.2022

Ravintoterapiasta apua nivelongelmiin

Sain pysäyttävän kokemuksen, kun kehoni nivelet tulehtuivat ja kipeytyivät niin pahasti, että liikkuminen ei enää meinannut onnistua. Polviin, sormiin, varpaisiin ja leukaniveleen ilmestyi eri asteisia tulehduksia.

Lue lisää

Elämä takaisin funktionaalisella ravintoterapialla

asiakastarina - julkaistu 25.01.2022

Elämä takaisin funktionaalisella ravintoterapialla

Voin sanoa että olen saanut elämäni takaisin, enkä olisi onnistunut siinä ilman Virpiä. Olen kiitollinen ja voin lämpimästi suositella Virpin ravintoterapiaa.

Lue lisää

Ruokavalioni valo

asiakastarina - julkaistu 09.12.2020

Ruokavalioni valo

Kävin läpi vakavan refluksio-oireilun vuosi sitten joulukuulla. Ennen tuota vaihetta elämässäni oli ollut puolen vuoden ajan useita stressipitoisia asioita ja elämän muutosasioita yhtäaikaa. Löysin avun ravintoterapiasta.

Lue lisää

Apua funktionaalisesta ravintoterapiasta

asiakastarina - julkaistu 09.12.2020

Apua funktionaalisesta ravintoterapiasta

Laitoin viestiä Virpille ja hyvin nopealla aikataululla jo nähtiin Tähtiterveydessä. Ennen ensimmäistä tapaamista, täyttelin lomakkeita jotka käsittelivät monenlaisia asioita: esim. tietoa tämän hetkisistä ruokailutottumuksista, unenlaadusta ja stressitasoista. Näiden tietojen avulla Virpi sai nopeasti kokonaiskuvan tilanteestani.

Lue lisää

Ruokavalion muutos auttoi suolistosairauteen

asiakastarina - julkaistu 09.11.2016

Ruokavalion muutos auttoi suolistosairauteen

Olen 44-vuotias mies ja sairastanut n.10v kroonista suolistotulehdusta Colitis Ulcerosaa ja tottunut elämään erilaisten vatsakipujen sekä –oireiden kanssa. Neljäkymppisenä ”normaali” keski-ikäisen miehen terveystarkastus työterveydessä ja tulos sokerit, kolestrolit ja verenpaineet koholla, määräyksenä pudottaa painoa ja muuttaa ruokavaliota. Näin teinkin ja sain painoa pudotettua 25kg ja verenpainetta lukuunottamatta sain tilanteen hallintaan sokerin ja kolestrolin osalta. Jollain tasolla jäi tunne, että jotain jäi vielä puuttumaan ja jotain pitäisi tehdä vielä enemmän.

Lue lisää


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä Osta lahjakortti

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille