Ravintoterapiasta
voit saada apua useisiin vaivoihin


Ravintoterapia - terveellinen ravinto juuri sinulle

Ravintoterapia on yksilöllistä, henkilökohtaista ravintovalmennusta asiakkaan tarpeen mukaan. Koska ruoka on luonnollinen osa jokapäiväistä elämäämme, on meillä kaikilla mahdollisuus vaikuttaa terveyteemme syömämme ruuan kautta. Terveellinen ruoka auttaa jaksamaan arjessa.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti ravintoterapeutin luona kestää 2 tuntia. Jo ennakkoon täytettyjen kyselykaavakkeiden perusteella käymme läpi asiakkaan terveydentilaa ja ravintotottumuksia. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lisätutkimuksiin lääkärin vastaanotolle. Käytämme ravintohoidon ohella probioottisia valmisteita, vitamiini- ja hivenaine sekä rohdosvalmisteita aina yksilöllisyys huomioiden.

Ravintoterapia on yksilöllistä, henkilökohtaista ravintovalmennusta asiakkaan tarpeen mukaan.
Ravintoterapia on yksilöllistä, henkilökohtaista ravintovalmennusta asiakkaan tarpeen mukaan.


Seuraavat käyntikerrat ovat 1 tunnin mittaisia. Näillä käynneillä kartoitetaan saatuja tuloksia ja päivitetään hoitosuunnitelmaa. Seurantakäyntien lukumäärä on yksilöllistä.

Tarjoamme mahdollisuutta toteuttaa ravintoremontti pariskunnalle tai koko perheelle samalla vastaanottokäynnillä. Lisäksi annamme ohjausta myös paastoamiseen ja vegaaniruokavalioon siirtymiseen.

Ravintoterapialla voit saada apua esimerkiksi:

 • ennaltaehkäisyyn
 • väsymykseen, uupumukseen, mielialaongelmiin
 • uniongelmiin
 • mahan ja/tai suoliston toimintahäiriöihin (närästys, ripuli, ummetus, imeytymishäiriöt)
 • hormonaalisiin ongelmiin; PMS, kilpirauhasen toimintahäiriöt, lapsettomuus
 • heikentynyt immuunipuolustus; vastustuskyvyn kohottamiseen mm. infektiokierteissä
 • atooppiseen ihoon, akneen ja psoriasikseen
 • allergioihin, astmaan
 • diabetekseen
 • kohonneeseen verenpaineeseen ja kolesteroliin
 • painonhallinta-ongelmiin
 • fibromyalgiaan, reumaan, nivelrikkoon


Ravinto ja raskaus


Suunnitteletko raskautta tai oletko jo raskaana? Äidin ruokavaliolla on tärkeä merkitys sikiön kehitykselle ja ravinnon saannille. Jo raskautta suunnitellessa äidin on hyvä hoitaa itseään terveellisellä ravinnolla ja näin myös parantaa raskaaksi tulon mahdollisuutta. Myös isien on hyvä huomioida terveellinen ravitsemus.


Lasten ja nuorten ravinto-ohjaus


Muun muassa erilaisissa infektiokierteissä kamppailevat, vatsan toimintahäiriöistä tai allergioista kärsivät pienet lapset hyötyvät ravintohoidosta. Tähtiterveydestä saa mm. maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion ohjausta sekä käytännön ruokaohjeita moniallergisille lapsille.

Monet nuoret haluavat saada elämäänsä energiaa terveellisen ruuan kautta ja löytää heille itselleen sopivan ruokavalion. Nuoren aktiivinen urheileminen lisää ravitsemuksen vaatimuksia monessa perheessä. Tähtiterveyden ravintovalmennuksen avulla voit löytää nuorelle sopivan ruokavalion, saada helpotusta mm. akneen, kuukautisvaivoihin, allergioihin ja ihottumiin, suolistovaivoihin sekä painonhallintaan.
Mitä on funktionaalinen lääketiede ja funktionaalinen ravintoterapia?


Funktionaalisen lääketieteen tavoitteena on edistää terveyttä, ennaltaehkäistä sairastumista ja helpottaa jo ilmennyttä sairautta parantamalla fysiologisia toimintoja. Funktionaalisen lääketieteen tärkeimmät hoitomenetelmät ovat ruokavalio, hyviä bakteereita suolistoon istuttava probioottinen hoito, elimistön paranemistapahtumia tukevat vitamiini-, hivenaine-,rasvahappo- ja lääkekasvivalmisteet. Näillä saadaan aikaan tervehtymistä pelkän oireiden poiston asemesta.


Mitä on ravintoterapia


Ravintoterapiassa käytetään ravitsemusta ja funktionaalisen lääketieteen näkemyksiä ravitsemustilan korjaamiseksi, terveyden ylläpitämiseksi ja elinvoiman lisäämiseksi.

Tänä päivänä ihmisten ruokavalio on usein liian hiilihydraattipainotteista ja ravintoaineköyhää. Tästä seuraa ajan myötä erilaisia puutoksia ja terveysongelmia.

Usein jo puhjenneita terveysongelmia voidaan korjata oikealla ravitsemuksella, tarvittaessa myös erilaisilla apu- ja lisäravinteilla. Suoliston mikrobitasapainotus on ravintoneuvonnassa tärkeässä roolissa, samoin tukkoisen aineenvaihdunnan ja maksan toksisuuskuorman purkaminen.


Mitä ravintoterapiakäynnillä tapahtuu?


Ensimmäiselle käyntikerralle varataan 2h aikaa. Hoito-ohjelma rakentuu yksilöllisesti asiakkaan terveydentilan ja ruokavalion kartoituksesta, henkilökohtaisesta haastattelusta, ruokapäiväkirjasta ja kehonkoostumusmittauksesta. Tarvittaessa voidaan käyttää erilaisia laboratoriomittauksia. Kahden tunnin käynnin jälkeen asiakas saa mukaansa yksilöllisen ravinto-, hoito- ja lisäravinnesuunnitelman.
Hoitosuunnitelmaa tarkistetaan tarvittaessa prosessin aikana. Tuloksiin vaikuttaa asiakkaan sitoutuneisuus sovittuun hoito-ohjelmaan sekä aika, jonka keho tarvitsee työskennelläkseen itsensä terveeksi. Ravintoneuvonnan tehtävänä on antaa tarvittavat tiedot ja taidot terveellisestä ravitsemuksesta asiakkaalle sekä toimia henkisenä tukena koko prosessin ajan.


Kenelle ravintoterapia on tarkoitettu?


Ravintovalmennuksen tyypillisempiä asiakkaita ovat ns. elintasosairauksista kärsivät ihmiset, joilla on ylipainoa, verenpainetta, kohonneet veren rasva- ja kolesteroliarvot, kohonneet veren sokeriarvot, maha-suolikanavan vaivoja, nivelongelmia, allergioita tai väsymystä. Vakavimmissa sairauksissa edellytetään aina lääkärikonsultaatiota.
Miten kauan hoito-ohjelma kestää?

Tukiohjelma kestää yleensä kuukaudesta useisiin kuukausiin riippuen asiakkaan tilanteesta. Joillekin riittää yksi käyntikerta, toinen tarvitsee 2-6 kertaa. Hoitoprosessin pituus riippuu yleensä siitä, minkälaisia terveysongelmia ollaan korjaamassa. Tukiprosessilla avataan tietä koko elämän pituiselle elämäntapamuutokselle.


Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestit ja muut terveystestit


Tähtiterveyden kautta on saatavilla funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä. Testin tarpeellisuus kartoitetaan aina yksilöllisesti haastattelun ja kyselykaavakkeiden perusteella. Testien avulla yksilöllisten ravintoterapeuttisten ohjeiden antaminen on täsmällisempää. Tarvittaessa asiakas ohjataan lääkärin vastaanotolle. Ravintoneuvoja ei anna diagnoosia, vaan tulkitsee niiden mukaisia ravinto- ja elämäntapasuosituksia.

Kauttani tilattavia testejä ovat esimerkiksi

 • laaja ruuansulatusanalyysi (mm. suoliston bakteeritasapaino, entsyymitoiminta, hiiva, parasiitit)
 • gluteeniyliherkkyys
 • lisämunuaisen stressitesti
 • allergiat ja yliherkkyydet
 • laaja kilpirauhaspaneeli
 • hivenravintoainetesti ja raskasmetallit


Nordic Laboratories on tanskalainen vuonna 1998 perustettu yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman funktionaalisen lääketieteen laboratoriopalveluita lääkäreille, ravintoterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Tähtiterveys tekee yhteistyötä Kokkolan Lääkärikeskuksen kanssa ja Tähtiterveyden lähetteellä on mahdollista saada mm. gastropanel-testi ylävatsaoireiden selvittämiseksi sekä laajan kattauksen erilaisia verikokeita.

Ravintoterapiaa Kokkolassa, Seinäjoella ja Tampereella


Tähtiterveys tarjoaa nyt ravintoterapiavastaanottoa Kokkolan lisäksi myös Seinäjoella ja Tampereella. Tähtiterveydestä voi tilata myös ravinto- ja hyvinvointiluentoja työpaikoille tyhy-tilaisuuksiin sekä erilaisille yhdistyksille. Tiedustele suoraan Tähtiterveydestä ja pyydä tarjous.


Ravintoterapiaa tarjoavat toimipisteemme


Kokkola:
Tähtiterveys, Kaarlelankatu 12
Ajanvaraukset p. 040 5081980Soita 040 5081980

Seinäjoki:
Integroituneen lääketieteen hoitopalvelukeskus Sinfonian tiloissa, rautatieaseman talossa 4krs.
Ajanvaraukset suoraan Sinfoniasta p. 050 5169540Soita 050 5169540

Tampere:
Tunnekeskus Lumpeenkukka, Tammelan puistokatu 26-28, Tampere.
Ajanvaraukset Tähtiterveys p. 040 5081980Soita 040 5081980

Ruokavalion muutos auttoi suolistosairauteen

asiakastarina - julkaistu 09.11.2016

Ruokavalion muutos auttoi suolistosairauteen

Olen 44-vuotias mies ja sairastanut n.10v kroonista suolistotulehdusta Colitis Ulcerosaa ja tottunut elämään erilaisten vatsakipujen sekä –oireiden kanssa. Neljäkymppisenä ”normaali” keski-ikäisen miehen terveystarkastus työterveydessä ja tulos sokerit, kolestrolit ja verenpaineet koholla, määräyksenä pudottaa painoa ja muuttaa ruokavaliota. Näin teinkin ja sain painoa pudotettua 25kg ja verenpainetta lukuunottamatta sain tilanteen hallintaan sokerin ja kolestrolin osalta. Jollain tasolla jäi tunne, että jotain jäi vielä puuttumaan ja jotain pitäisi tehdä vielä enemmän.

Lue lisää
Puhti poissa, mistä apua vatsavaivoihin?

asiakastarina - julkaistu 08.11.2016

Puhti poissa, mistä apua vatsavaivoihin?

"Olen 35v neljän lapsen kotiäiti. Olen ollut viime vuodet vatsavaivainen ja kipeä vähän sieltä ja täältä. Päänsäryt ovat haitanneet arkipäiviä lasten kanssa touhuillessa ja puhti on ollut kadoksissa. Sain diagnoosiksi viitisen vuotta sitten fibromyalgian. Sain perheeltäni äitienpäivälahjaksi viime vuonna jalkahoitolahjakortin Tähtiterveyteen. Virpi kertoi minulle miten ravinnon avulla voisi vaikuttaa näihin vaivoihini ja kertoi tekemästään ravintovalmennuksesta. Kiinnostuin asiasta."

Lue lisää

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä