Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestit
ja muut terveystestit

Varaa aika!

Terveystestit

Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestit ja muut terveystestit


Kauttamme on saatavilla funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä. Testin tarpeellisuus kartoitetaan aina yksilöllisesti haastattelun ja kyselykaavakkeiden perusteella. Testien avulla yksilöllisten ravintoterapeuttisten ohjeiden antaminen on täsmällisempää. Tarvittaessa asiakas ohjataan lääkärin vastaanotolle. Ravintoterapeutti ei anna diagnoosia, vaan tulkitsee niiden mukaisia ravinto- ja elämäntapasuosituksia.

Kauttani tilattavia testejä ovat esimerkiksi

  • GI-MAP eli laaja ruuansulatusanalyysi (mm. suoliston bakteeritasapaino, entsyymitoiminta, hiiva, parasiitit) ym. vatsatestejä
  • gluteeniyliherkkyys, allergiat ja muut yliherkkyydet
  • kortisoli- ja lisämunuaishormonitesti
  • laaja kilpirauhaspaneeli
  • hivenravintoainetesti ja raskasmetallit


Nordic Laboratories on tanskalainen vuonna 1998 perustettu yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman funktionaalisen lääketieteen laboratoriopalveluita lääkäreille, ravintoterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Tähtiterveys tekee yhteistyötä Kokkolan Lääkärikeskuksen kanssa ja Tähtiterveyden lähetteellä on mahdollista saada mm. gastropanel-testi ylävatsaoireiden selvittämiseksi sekä laajan kattauksen erilaisia verikokeita.

AthGene-geenitesti


AthGene Premium on yksi Nordic Laboratories yrityksen tarjoamista geenitestipaneeleista. Se tarjoaa laajasti tietoa henkilölle sopivasta yksilöllisestä ravitsemuksesta, kuntoilusta ja elintavoista. Testissä analysoidaan 30 geneettistä osa-aluetta. Saat testin olemalla yhteydessä Tähtiterveyteen.

Milloin testiä käytetään?


AthGene geenitesti on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnista ja terveydestä ja haluavat vielä optimoida terveyttään ja tehdä yksilöllisiä valintoja oman geeniperimän mukaan, mm. löytää oikeat suuntaviivat joidenkin vitamiinien käyttöön, harjoitteluun jne. Testi on ollut mm.aktiivisten liikkujien ja kuntourheilijoiden suuressa suosiossa.

Täytyy muistaa, että geenit eivät muutu ja tämä tieto voi palvella aina uudestaan eri elämäntilanteissa. Testistä saa myös paljon hyödyllistä tietoa, jota voi tarvittaessa ja halutessaan hyödyntää. Testissä ei analysoida mitään sairausgeenejä, joten tuloksia ei tarvitse pelätä.

Mitä tietoja testin avulla saadaan selville?


Testin avulla saadaan selville monia ravitsemuksen kannalta oleellisia asioita kuten millainen tarve on esim. tiettyjen vitamiinien kohdalla ja miten herkästi keho reagoi mm. kofeiiniin, laktoosiin, gluteeniin. Harjoittelun kannalta esim. sidekudosvammojen riski ja tämän huomioiminen myös ruokavalion kannalta.

Testi kattaa kuntoilun, ravitsemuksen ja elintapojen kannalta 30 geneettistä osa-aluetta mm.

  • C, A, B12, B6, D, E-vitamiinit, folaatti, rauta, gluteeni, laktoosi, kofeiini- ja alkoholiherkkyys
  • sidekudosvammat, VO2 max, kestävyys vs voima, lihasvammat, luustonvahvuus
  • ruuansulatus, IBS (ärtyneen suolen oireyhtymä), migreeniherkkyys, rasva-aineenvaihdunta, unenlaatu


Mitä hyötyjä saat testistä?


Testin avulla saat hyvin käytännönläheisiä ohjeita omaan elämääsi, sekä ruokavalion ja ravintolisien käyttöön että harjoitteluun ja mm. unentarpeeseen. Näitä tietoja voi soveltaa omaan terveydentilaan ja elämäntilanteeseen.

Missä testi tehdään?


Testianalyysi tehdään suomalaisessa laboratoriossa Viikin Campuksella luotettavasti ja tietoturvallisesti. Näytteenotto tapahtuu kotona helposti vanupuikolla suun limakalvolta. Tuloksissa menee 1-2 viikkoa.

Miten tulokset tulkitaan?


Tulokset lähetetään suoraan Nordic VMS järjestelmään kun ne ovat valmistuneet. Tähtiterveydestä saat apua tulosten tulkintaan. Varaa tunnin vastaanottoaika ja käydään yhdessä tuloksesi läpi. Sen jälkeen sinulla on mahdollisuus varata aika ravintoterapiaan ja saat halutessasi vielä tarkemmat geenejäsi mukailevat ruokavalio- ja elämäntapasuositukset.

Varaa aikasi mittaukseen tai jos haluat kuulla lisää, soita p. 040 508 1980.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä Osta lahjakortti

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille