Julkaistu: 08.09.2022 10:38

Ravintoterapiasta apua nivelongelmiin

Sain pysäyttävän kokemuksen, kun kehoni nivelet tulehtuivat ja kipeytyivät niin pahasti, että liikkuminen ei enää meinannut onnistua. Polviin, sormiin, varpaisiin ja leukaniveleen ilmestyi eri asteisia tulehduksia.

Lääkärikäyntien kautta sain tulehduskipulääkkeitä ja lopulta reumatologi kertoi, että psoriasikseni on edennyt niveliin ja pitäisi alkaa syömään vielä vahvempia lääkkeitä. Vaikka olin melko epätoivoinen, niin halusin kokeilla ruokavaliomuutosta ensin.

Reumatologin sanat jäivät pysyvästi mieleen: Voithan sinä koittaa ruokavaliomuutosta, mutta ei siitä tähän ole apua.

Virpin avulla otin ensimmäisen askeleen kohti oman kehon ymmärtämistä ja parempaa ruokavaliota.

Päädyimme testaamaan suoliston bakteeriston tasapainoa yksityisen laboratorion kautta ja sain selville, että suolistoni olikin aika huonossa kunnossa, vaikka vatsani ei koskaan oireillut. Suolistossani vallitsi bakteerikantojen epätasapaino ja lisäksi vuotavan suolen oireyhtymä. Virpin ohjeiden mukaan aloitin suoliston kunnostuksen ruokavaliolla. Muutaman viikon kuluttua pärjäsin jo ilman kipulääkkeitä ja sain aloitettua lyhyet kävelylenkit.

Kävin tasaisesti myös lääkärin vastaanotolla ja verikokeissa, jotka vahvistivat, että myös veriarvoni alkoivat normalisoitua. Pala kerrallaan sain elämäni takaisin.

1 vuosi ja 3 kuukautta myöhemmin tunnen olevani parempi versio itsestäni. Nivelkivut ovat poissa ja niin myös suurin osa psoriasiksen oireista. En myöskään syö mitään lääkkeitä. Suosittelen lämpimästi Virpin ravintoterapiaa.

Mies, 37v


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä Osta lahjakortti

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille