Julkaistu: 09.12.2020 09:28

Ruokavalioni valo

Ravintoterapia toi avun 10 vuoden sairasteluun.
Ravintoterapia toi avun 10 vuoden sairasteluun.


Kävin läpi vakavan refluksio-oireilun vuosi sitten joulukuulla. Ennen tuota vaihetta elämässäni oli ollut puolen vuoden ajan useita stressipitoisia asioita ja elämän muutosasioita yhtäaikaa. Ja samanaikaisesti ruokavalioni koostui mitä epäsäännöllisimmistä ajoista syödä. Päivän mittaan ensimmäinen kunnon ateria saattoi ajoittua hyvinkin iltapäivään ja aika paljon tuli syötyä siinä välissä päivän aikana makeata ja erityisesti suklaata.

Tämä alkoi myös näkyä ja tuntua reippaana painon nousuna. Suklaa toi hetkellistä mielihyvän tunnetta, joka sitten hetkellisesti auttoi kestämään tuota stressiä. Kaikki nämä yhdessä toivat minulle tuon refluksion kautta ihanan muutoksen - onneksi näin kävi!

Lääkärikäynnin yhteydessä minulle tarjottiin Somacia. Käytin sitä kolme viikkoa, ja tiesin ettei se ole mun juttu. Mun juttu on saada aikaan jotain pysyvämpää. Lopetin Somecin käytön.

Hakeuduin Virpin vastaanotolle helmikuulla. Tuolloin olin jo vuoden alusta saakka luopunut kaikesta makeasta, suklaasta, karkeista, valkoisesta sokerista, kahvista, vehnästä ja rukiista, kaikesta siitä mikä närästi ja pahensi refluksiota (kanan, naudan -ja sianlihan olin jättänyt pois jo vuosi ennen tätä muuta kokonaisvaltaista ruokavaliomuutosta).

Virpin ohjeistuksella ja omaa kehoani kuunnellen jätin ruokavaliostani pois loputkin tuotteet, jotka eivät enää tuottaneet hyvää oloa; kuten kaikki viljat (gluteeniton tuote silloin tällöin on ok), valkoisen sokerin, kaikki eläinperäiset tuotteet, sekä kaikki maitotuotteet.


"Virpin ohjeistuksella ja omaa kehoani kuunnellen jätin ruokavaliostani pois loputkin tuotteet, jotka eivät enää tuottaneet hyvää oloa."


Ja lisäsin hyvien rasvojen, kasvisproteiinin, hedelmien, marjojen, vihannesten ja inkiväärin sekä kurkuman päivittäiseen ruokavaliooni.

Lisäsin myös tarvittavat vitamiini- ja hivenainevalmisteet, otin käyttööni Rezcue-jauheen vahvistamaan ja tukemaan ruokatorven ja nielun limakalvoja (jotka olivat närästyksen ja ruokatorven takaisinvirtauksen johdosta pahasti tulehtuneet). Aloitin kuntosalin. Opettelin keholleni oikean tavan syödä, pureskella ruokani ja niellä sen. (Ilman, että samalla nielee mukana ilmaa, joka mm. on myös yksi refluksion aiheuttaja.)

Opettelin ruokaillessani syömään jokaisen ateriani tietoisesti. Jätin ruokaseurani pois, joka saattoi olla esim. kännykkä josta luin sähköpostit tai tein samalla ajanvarauksia tai saatoin lukea lehtiä. Ymmärsin, että tietoiseen syömiseen ei tarvita muuta kuin se mitä sillä hetkellä tekee, eli syöminen.

Vapautin itseltäni ja elämästäni stressiä aiheuttaneet tekijät. Ja vapautin itseltäni sellaisia negatiivisia uskomuksia, jotka olivat kiinni väärissä ruokatottumuksissani ja yleensäkin vaikuttivat negatiivisesti elämäni eri osa-alueille.

Kaikki nämä muutokset ovat saaneet aikaan isoja upeita muutoksia fyysisen kehoni sisällä sekä myös henkisellä tasolla ja mielen tasolla. Kun syön puhdasta korkeammin värähtelevää ruokaa myös kehoni ja tietoisuuteni on avautunut korkeavärähteiseksi.

Kun olen opettellut syömään oikein ja oikeilla annoksilla sekä oikeilla kellonajoilla - kehoni on pystynyt tuottamaan energiaa koko päiväksi juuri niihin tarpeisiin mitä kulloinkin tarvitsen. Ja mikä ihaninta, kaikki ns. makeanhimo ja tarve syödä makeaa katosi. Ei ole myöskään ollut tarvetta napostella mitään muuta ruokailujen välissä - kun annokset ja syömisajat ovat koko ajan tasapainossa.


"Kymmenen vuoden ajan kestänyt sairastelu polyyppitaudin ja eosinofiilisen astman kanssa on vihdoinkin korjaantunut!"


Parhainta tässä kaikessa muutoksessa on ollut myös se, että refluksio korjaantui ruokavaliolla! Ja lisäksi diagnosoitu eosinofiilinen astmani ja krooninen polyyppitauti poskionteloissani sekä vuotavat liimakorvat ovat pysyneet oireettomina koko tänä aikana.

Lääkärikontrollissa kun kävin kesällä, asiantuntijat siellä totesivat, että tilanne on nyt erittäin hyvä. Kysyivät mitä on tapahtunut tässä vuoden aikana. Kerroin ruokavaliostani. Ihmeekseni sain sieltä hyväksynnän, sanottiin, että jatka samaan malliin. Kymmenen vuoden ajan kestänyt sairastelu polyyppitaudin ja eosinofiilisen astman kanssa on vihdoinkin korjaantunut!

Loistavaa on myös se, että tämän ruokavalioni myötä olen pudottanut ne kaikki 15 kg painostani pois, jotka tulivat kaikenmaailman herkkujen ja suklaan syömisen ynnä muun väärin syömisen ja negatiivisten uskomusten myötä. Olen saanut oman itseni itselleni takaisin parempana ja loistavana. Ja iso kiitos tästä myös Virpille!

Suosittelen lämmöllä Virpin ravintoterapiaa!

Rakkaudella kehoani kuunnellen,
Susanna Höijer


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä Osta lahjakortti

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille