Julkaistu: 02.10.2023 15:28

Terveyden luonnonmukainen edistäminen

Moni asiakkaani on toivonut minulta terveysblogia jo tovin aikaa. Nyt vihdoin on tullut sen aika. Ajatukseni heräsivät blogin kirjoittamiseen, kun näen työssäni ravintoterapeuttina, miten paljon monipuolisella ja puhtaalla ravinnolla on positiivisia terveydellisiä vaikutuksia.

On ollut suurenmoista nähdä, miten jopa alkuvaiheessa olevat sairaudet ovat helpottaneet ja ihminen on parantunut mm. rasvamaksasta, diabeteksestä tai suoliston erilaisista toimintahäiriöistä ja tulehduksellisista suolistosairauksista. Olen nähnyt, miten kolesteroliarvot ja kohonneet verenpaineet on saatu kuriin. Olen nähnyt allergioiden paranevan ja nähnyt, miten erilaisia autoimmuunisairauksia sairastavien oireilu on helpottanut.

Monet yksilölliset tekijät vaikuttavat tietenkin aina siihen, miten hyvin ihminen saa oireisiinsa helpotusta. Paneutuminen itsensä hoitamiseen, ruokavalioasioihin ja stressinhallintaan ym. elintapoihin vaikuttaa myös lopputulokseen. Niin huikeita paranemiskokemuksia olen saanut todistaa, että nyt on aika kertoa miten sinäkin voit tukea terveyttäsi.


Olen kouluttautunut funktionaaliseen lääketieteeseen erikoistuneeksi ravintoterapeutiksi. Olen toiminut hyvinvoinnin ja ihmisten hoitamisen parissa jo yli 20 vuotta, joista yrittäjänä jo noin 15 vuotta. Luontaisterapioista olen opiskellut mm. vyöhyketerapiaa ja shiatsua sekä suorittanut Brain Relief-rentoutushoitajan sekä suggesto-rentoutusvalmentajan koulutuksen. Eli kosketuspintaa on jo pitkältä aikaväliltä ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa.

Olen surukseni huomannut, miten huonosti ihmiset tietävät ravinnon vaikutuksista terveyteen, vaikka eletään vuotta 2023. Tietoa on paljonkin saatavilla niin somen kuin tiedotusvälineidenkin kautta, mutta myös hyvin ristiriitaista tietoa.

"Olen surukseni huomannut, miten huonosti ihmiset tietävät ravinnon vaikutuksista terveyteen"


Ei ole ihme, jos pää menee ihan sekaisin ja mietit mikä ruokavalio tai ravintolisä olisi sopiva juuri minulle. Tulen käsittelemään kirjoituksissani ravinnon tervehdyttäviä vaikutuksia sekä laajalti myös ravintolisiä koskevia asioita.

Olen parisen vuotta hankkinut lisäkoulutusta ravintolisistä SAB-tiedemiesryhmän koulutuksissa ja näitä oppeja haluan tuoda myös tietoisuuteesi. Viime aikoina tiedotusvälineissä on uutisoitu tutkimustuloksia antioksidanttien runsaan käytön haitallisista seurauksista. Tätä asiaa tulen käsittelemään seuraavassa kirjoituksissani laajasti.

Koen, että on kansanterveydellisesti tärkeää nostaa esiin keinoja suomalaisten terveysongelmien suitsemiseen. Minua huolettaa niin paljon mm. rasvamaksaan sairastuneiden korkea määrä. Rasvamaksaa todetaan jo lapsilla!! Näin ei saa olla.

Haluan herätellä sinua ennaltaehkäisemään sairauksien puhkeamista niin pitkälle kuin mahdollista. Omasta terveydestä huolehtiminen on meille jokaiselle etuoikeus. Meidän on syytä huolehtia terveydestämme. Terveydenhuollossa ei ole riittävästi resursseja edistää terveyttä ja ennaltaehkäistä sairauksien puhkeamista. Kaikki terveydenhuollon resurssit menevät sairauksien hoitoon. Jokainen meistä voi edistää omaa ja läheistemme terveyttä jo pienillä arkisilla muutoksilla elintapoihimme.

"Haluan herätellä sinua ennaltaehkäisemään sairauksien puhkeamista niin pitkälle kuin mahdollista."


Tulen käsittelemään blogissani monipuolisesti ennaltaehkäiseviä keinoja terveyden edistämiseen, niin ravinnon, ravintolisien kuin ruokavalion ja syömiseen liittyvien asioiden osalta. Suoliston hyvinvointi on huipputärkeä tekijä terveyden edistämisessä. Siitä kirjoitan myös jatkossa.

Suorittaminen ja stressi on koko kansaa piinaavia haittatekijöitä, jotka sairastuttavat ihmisiä. Näihin asioihin tulen myös pureutumaan kirjoituksissani eri näkökulmista.

Tervetuloa lukemaan blogiani ja saamaan uusia ajatuksia terveytesi ja hyvinvointisi tukemiseen. Pian pääset lukemaan lisää.

Virpi


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä,
niin katsotaan miten voimme auttaa!

ota yhteyttä Osta lahjakortti

Apua arjen jaksamiseen

Ratkaisuja kehon ja mielen
hyvinvoinnille